ORGANİZE SANAYİ FUTBOL SAHASI YIKILMAMALIDIR
Giresun merkezde amatör futbol müsabaka ve antrenmanların yapıldığı Organize sanayi futbol sahası 1.Organize Bölge Müdürlüğünün 49 yıllığına arazi tahsisi ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılarak 2010 yılında amatör futbolun hizmetine sunulmuş, yaklaşık 10 yıllık süre içerisinde binlerce amatör futbolcu ve müsabakaya ev sahipliği yaparak, kimilerinin sevincine, kimilerinin üzüntüsüne şahitlik etmiştir.
1.Organize Bölge Müdürlüğünün üzerine fabrika yapmak üzere geri istediği Organize sanayi futbol sahası arazisi için, ilgili Kurumun sahanın kullanımına ihtiyaç yok, yolu bozuk gibi gerçek dışı gerekçeleri dayanak gösterildiği ve oluşturulan komisyon tarafından belirlenen rayiç bedeli Gençlik ve Spor Bakanlığına ödenmek kaydıyla futbol sahasının yıkılmasına onay verildiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.
Kaldıki; Organize sanayi futbol sahasının yıkılması veya alternatif çözümler üretilmesi konusunda bizlerin veya amatör spor kulüplerimizin görüş ve önerileri alınmadan işlemler yürütülmüştür.
İl merkezinde 22 futbol tescilli spor kulübü bulunmaktadır. Bu kulüpler amatör futbol liglerinde Süper Amatör, 1.Amatör Büyükler ligi, 2.Amatör Büyükleri ligi, U18, U16, U14, U12, U11 liglerine katılarak müsabakalarını oynamaktadır. Ayrıca Kadınlar 2.liginde bir takımımız, Giresunspor’un Gelişim liglerinde U19, U17, U16, U15, U14 liglerinde takımları mevcut olup, bir sezonda İl merkezinde 500’ün üzerinde müsabakada 1500 kişinin üzerinde lisanslı amatör futbolcu futbol oynamaktadır.
İl merkezinde Belediyenin bir amatör futbol sahası, Gençlik ve Spor Bakanlığının iki amatör futbol sahası mevcuttur. Bu sahalardan biri olan Organize sanayi futbol sahasının yıkılması geri dönüşü olmayan telafisi büyük mağduriyetler oluşturacaktır.
İl merkezinde bulunan futbol sahaları amatör müsabaka ve antrenmanlara zaten yetmemektedir. Organize sanayi futbol sahasının yıkılması sonucu oluşacak olumsuzluklar takımlarımızın ligden çekilmelerine, spor kulüplerimizin kapanmalarına ve gençlerin spordan uzaklaşmalarına neden olacaktır.
Organize sanayi futbol sahası halen aktif olarak kullanılmakta olup, amatör futbol müsabakaları oynanarak, takımlarımız antrenmanlarına hizmet etmektedir. Tesisin aktif olarak kullanıldığı ilgili Kurumun haftalık spor bültenlerinden, TFF tarafından onaylanan amatör lig fikstürlerindende anlaşılacaktır. Bu tesis soyunma odaları, sentetik çim yüzeyli zemini, saha ışıklandırması, tribünleri ve çevre düzenlenesi ile uzun yıllar kullanılacak düzeydedir.
Amatör sporun gönüllüleri olarak gençlerimize spor yapacak daha modern tesis ve sahaların çoğaltılması beklenirken, 49 yıllığına tahsisi yapılmış arazi üzerine Devletin kaynakları kullanarak yapılan ve yıllarca gençliğinin spor yapma olanağı sunulan tesisin yıkılarak üzerine fabrika kurma çalışmaları bizlerde kaygı ve endişe yaratmıştır.
Bizler 1993 yılında İl merkezinde amatör futbolun mabedi olan ek sahanın yıkılmasının acılarını hale yüreğimizde hissederken, Giresun’da futbolu 20 yıl geri gidişine şahit olduk. Yeni yeni ivme kazanan amatör futbol ve öz kaynak yaratma çabası veren vefakar amatör spor kulüp yöneticilerimiz ve antrenörlerimize yazık edilmemelidir.
İlimizde istihdamın artırılması, güçlü ekonomik yapının oluşturulması önemsiyoruz. Bunun için İlimizde oluşturulan diğer organize sanayi bölgelerinde arazi üretilebileceği düşüncesindeyiz.
Bizlerin talebi mevcut Organize futbol sahasının iyileştirilerek daha iyi koşullarda amatör futbolun hizmetine devam etmesidir. Ancak, Organize futbol sahasının mevzuatlar doğrultusunda yıkılması kaçınılmaz ise aynı kalite ve ölçekte İl merkezinde ulaşılabilir noktada yeni bir amatör futbol sahası yapılmadan yıkılmasına izin verilmemesidir.
Bu konuda başta Sayın Valimiz Enver ÜNLÜ olmak üzere, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza, amatör sporun gönül dostlarına konuya hassasiyet göstererek destek ve çözüm üretmelerini bekliyoruz.
Biz amatörler çok büyük bir Aileyiz.
GİRESUN AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FEDERASYONU YÖNETİM KURULU